Home > Filme Online Actiune > Daybreakers (2009)

Daybreakers (2009)

Daybreakers

Suntem în 2019. O epidemie misterioasă a atacat Pământul, transformând majoritatea populaţiei în vampiri. Oamenii sunt acum o specie pe cale de dispariţie, transformaţi în pradă pentru hrana vampirilor de care sunt forţaţi să se ascundă.

Totul stă în mâinile lui Edward Dalton (Ethan Hawke), un cercetător devenit şi el vampir, care refuză să se hrănească cu sânge uman şi încearcă să creeze un substitut pentru sânge care să poată fi folosit de vampire, salvând astfel puţinii oameni rămaşi. Dar timpul trece fără success, până în ziua în care Edward o întâlneşte pe Audrey (Claudia Karvan), supravieţuitoare a pandemiei, care îl conduce spre o descoperire medicală uluitoare. Înarmat acum cu cunoştinţe pentru care şi oamenii, dar şi vampirii ar ucide, Ed trebuie să ducă propria sa bătălie extrem de periculoasă care va decide soarte rasei umane.


{source}<embed src=”http://www.4shared.com/embed/212939010/a59accf2” width=”470″ height=”320″ allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always”></embed>{/source}

Provocator şi plin de acţiune, DAYBREAKERS are în distribuţie pe Ethan Hawke, nominalizat de două ori la Oscar, în 2001 pentru rol secundar în Training Day şi în 2004 pentru cel mai bun scenariu adaptat (Before Sunset), pe Willem Dafoe, de două ori câştigător de Oscar pentru rol secundar în Platoon (1988) şi în Shadow of the Vampire (2000), Sam Neill şi Claudia Karvan.

Scenariul şi regia sunt semnate de fraţii Spierig, care, după succesul filmului lor de debut, UNDEAD, un horror cu zombies, au decis să abordeze DAYBREAKERS în stilul lor extrem de personal.

În loc să se raporteze la tradiţia gotică moştenită de la Bram Stoker şi Anne Rice, cei doi au imaginat un viitor nu prea îndepărtat în care oricine, de la copii la şefi de companii, este vampir. “DAYBREAKERS ne arată cum ne-am adapta dacă toţi am deveni mâine vampiri,” explică Michael Spierig. “Modifică regulile unui film tipic cu vampiri fără a desconsidera ceea ce ne place tuturor la acest gen.”

Ingeniozitatea şi simţul umorului fraţilor Spierig imaginează o lume aparent normală, în care vampirii, în loc să se ascundă în peşteri, fac naveta pe întuneric şi stau la coadă la injecţii cu sânge la Starbucks. “În loc să se ascundă, vampirii au ales să-şi accepte locul în viaţă (sau în moarte) şi s-au întors la casele lor din suburbii,” spune Peter Spierig. “Îşi duc mai departe traiul de zi cu zi sau, mai bine zis, de noapte cu noapte, acceptând transformarea în vampiri.”

Aflându-se acum în vârful lanţului trofic, vampirii au de suportat şi reversul. Fiinţele umane, unica sursa de hrană a vampirilor, reprezintă acum numai 5% din populaţia totală a Pământului, şi numărul lor scade vertiginos. Panica globală datorată perspectivei de extincţie a resurselor de hrană are o mare legătură cu ceea ce trăim noi acum. “DAYBREAKERS este cam cum erau acele filme SF grozave din anii 50,” spune Chris Brown, producător. “Aveau referinţe către actualitatea politică a celor vremuri, în termeni de comunism şi bombe atomice. Aşa că e foarte incitant să vezi că şi DAYBREAKERS face acelaşi lucru. Are destul sânge şi multă violenţă, ca să placă şi fanilor, dar filmul mai are şi un mesaj de transmis.”

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: